Posted on

Syprosjekt

Det er gjerne sånn at alle klærna dine plutselig blir utslitt på omtrent samme tid, og nå har jeg det sånn med t-skjortene mine. Istedenfor å måtte jobbe så innmari hardt for å finne noen jeg liker, så tenkte jeg at jeg kunne sy selv! Så jeg dro innom stoff og stil etter jobb en dag og fikk med meg litt stoff hjem.

Jeg tegna av en t-skjorte jeg har som kun har et for- og bakstykke, så jeg kan starte rolig og ikke måtte lære meg å sy på armer helt enda ;) Jeg må bli litt mer venn med den overlockmaskina før jeg går på det! Men det begynner å hjelpe.

Utfordringa mi er at jeg tror kanskje jeg har klipt feil, eller at jeg tegna av mønsteret til t-skjorta da den var nyvaska og stramma seg inn litt, oog at det stoffet jeg skulle sy av ikke var like elastisk som originalen. Det blei iallefall stramt. :P Men jeg likevel fornøyd med første forsøk! Jeg er nødt til å forbedre teknikken min på å lage halsen, men jeg er enda en fersking som må prøve og feile litt til. :D

 

Veldig fornøyd med ermene! :D

Det er mange sømmer som må læres på den overlockmaskina, og jeg bruker t-skjorteprosjektet som en test før jeg skal begynne å sy sykkelshorts til Jon og meg selv! Da føler jeg at kvaliteta må være litt høyere enn jeg tillater på t-skjorter til meg selv ;)

Posted on

Juleforberedelser

Fordelen med jul er både pepperkakebaking (pyntinga som gjelder egentlig, men!) og juleverksted med Anette! Begge deler er en fast tradisjon som jeg liker veldig godt :D Her er et par bilder fra fjorårets desember ;)

Da jeg rydda litt i gamle ting hos mamma og pappa fant jeg igjen noen nisser jeg hadde som man kunne male på. Prøvde meg på litt ulike typer, og endte vel egentlig opp med å ha glitter i hele stua etterpå :P


Etter at jeg var hos Hanna og pynta pepperkaker for et par år sia, så har fantasien slutta å sette grenser for pynting av pepperkaker :P Veldig morsomt!

Og så kjøpte jeg meg Mummitrollet-pepperkakeformer i London i februar som fikk gjennomgå i år ;)

Posted on

Asterix og akvarell

Fant fram de gamle akvarellmalesakene mine forrige uke da jeg skulle få litt farge på tegninga fra Asterix og britene. Det var morsommere enn jeg huska, og det gjør det overraskende enkelt å male nyanser og skyggelegging i farger. Mulig det blir mer akvarellfargelegging framover!

Første gang jeg har blanda meg fram til en hudfarge uten å ha hvitfarge tilgjengelig, så er passe stolt av det!

Posted on

Nytt leiketøy

Symaskina mi har fått en ny venn, og det er en ny symaskin – som jeg ikke tror har noe form for overlappende funksjonalitet med den gamle. Jeg har fått meg en overlockmaskin som skal gjøre det mye greiere å sy klær. Den syr med opptil fire tråder på en gang, og jeg har fortsatt til gode å få testa ut alle mulighetene.

Hittil har jeg sydd meg to pysjbukser, og det går som en drøm. Utfordringene kommer når det er strikk involvert, og det er strengt tatt ikke overlockmaskina sin skyld.

Hittil har jeg benytta meg av de fire fine fargene på sytrådene som fulgte med, og det gjør det unektelig enklere å holde oversikt over hvilken søm som er hvilken. Det er jo et evig virrvarr, og treing av tråd er jo mye mer innvikla enn jeg er vant til.

Men se så proff sømmen ser ut!

Posted on

Veggklokke

I Järvsö Bergcyckelpark har de innredning etter min smak og kreativitet. De har laga en hvit helhjelm om til å bli en lampeskjerm, og de har brukt gamle bremseskiver om til å være brosjyreholdere. Det er fantastisk kult. Derfor blei jeg litt påvirka. Hva kan jeg lage som vi “trenger” og ut av samma ting? Vi hadde iallefall én skive liggende, da jeg klarte å få bøyd bakskiva mi i fjor. Og av en eller anna grunn var den ikke kasta.

 

KLOKKE! Det kan jeg jo lage. Det kan vi jo også påstå at vi kan trenge i et eller anna rom :P Så jeg dro avgårde på eBay og kjøpte mekanismen og visere til den nette sum av 8 kr.

Skiva blei vaska, og med litt dobbelsidig teip hadde jeg plutselig en fancy klokke :D Syns den blei bra. Usikker på om jeg skal farge viserne, eller om de bare skal forbli hvite.

Posted on

Min egne kokebok

I fjor høst bega jeg meg plutselig ut på et stort prosjekt. Det var forsåvidt et skalerbart prosjekt, men skal man først lage sin egen kokebok er det jo gøy at den er litt tjukk.

Jeg brukte igjen mitt trofaste program blurb.com, og fant en kokebokmal som jeg begynte å fylle ut med oppskriftene mine, arva oppskrifter, tilpassa oppskrifter og lånte oppskrifter.

 

 

 

Jeg måtte jo også ha bilder av all maten (så langt det gikk), og har hatt det mye morsomt med å ta bra matbilder av all maten også.

Det blei en god samling av bakst, godteri, desserter, is, smørbrød, middager og litt opplysningstjeneste på tips og triks jeg har lært av alle matlagingsprogramma jeg har sett.

Til slutt satt jeg igjen med en digital bok på 96 sider. Min bok. Jeg var flink, og kjøpte beste kvalitet på ark og perm, og det angrer jeg virkelig ikke på. Og etter 3-4 måneder med prosjekt, så har jeg dratt på meg en del bestillinger, så i midten av desember satt jeg med 8 eksemplarer av min første ordentlige kokebok :D

 

 

Posted on

Nænænænænæ

Batmaaan!

 

Det at det er stille på bloggen betyr ikke at det ikke skjer noe kreativitet. Det er mer et resultat av at jeg glemmer bort å poste noe. Jeg tviler også på at det er noen som er innom her, men er litt trivelig å kikke innom selv faktisk.

I håndklefamilien finnes det ikke bare drager, men de adopterte også Batman og marihøner.

 

 

Her illustrert av den faste modellen.

 

Jeg trur jeg er oppe i omtrent 30 håndklær av ulik type. Det har vært utrolig gøy at så mange liker de. :D

 

 

Posted on

Dompaper!

Det er ikke ofte jeg får sett dompaper, anna enn hjemme hos mamma. Men jaggu dukka det ikke opp tre stykker i nabotreet i snøværet i dag! De var dessverre litt langt unna, så bildene blei ikke så spennende som de kunne ha blitt. Men jeg er nå fornøyd likevel :)

DSC_8225blogg

 

Posted on

Lappefleecepledd

Om et par uker blir farmor 90 år, og jeg hadde lyst til å gi noe spesielt. Jeg har jo blitt mer og mer glad i konseptet bak lappetepper, selv om jeg alltid ender opp med at ting strekker seg. Hittil har jeg konkludert med at jo mindre lapper – jo mindre strekker det seg. Totalt logisk, så burde kanskje skjønt det før. Men likevel!

2015-08-29 12.57.22-2
Det gikk nå bra likevel. Shoppa rutestoff på Panduro, for jeg syns de har mye fint stoff som passer sammen i nyanser etc. Gjorde det samme med teppet til mamma og pappa.

Prøvde å finne noe som var inspirert av de gamle gardinene og sengetøyet jeg husker fra hjemme hos farmor da jeg var liten, samtidig som det skal være livat og koselig. Veldig fornøyd med valget faktisk! Det blei grå kant og grå bakside, da jeg syns det var passende med litt mer rolig stoff der.

2015-08-30 15.49.59-2Teppet blei ca 90×130. Skulle vært større, men noen glemte å vaske stoffet før det blei klipt i 21×21 store ruter. De var ikke 21×21 da de var ferdige i maskina.. :P

Veldig fornøyd, og det blei gjort på to dager. Det er ikke verst! Finner smartere måter å gjøre det på hver gang ;)

Posted on

Sitteunderlag

Det er en fordel å ha stoffrester innimellom. Plutselig kom jeg over restene fra Marius-pleddet jeg brukte da jeg sydde setetrekka til Marius. Og tilfeldigvis hadde det vært veldig kaldt å sitte ute i lunsjen i september (sjokk).

Detta + 10 minutter av min tid resulterte i:

2015-09-09 20.38.20-2Et mykt to-lags sitteunderlag med Mariusmønster til å ha liggende på jobb. Ikke dumt! Godt og mykt i tillegg :)

Posted on

Pappeskeborg!

Vi hadde bestilt hagemøbler, og dette inkluderte en hjørnesofa. Så da satt vi plutselig her med en pappeske på ca 2x1x1 meter. Hav av muligheter!

Som vanlig er jeg ganske fornøyd med å ha en nevø som kan nyte av sånna ting. Vi hadde tidligere snakka om å lage en slags borg til han, og nå hadde vi et godt utgangspunkt. Men jeg klarte selvsagt ikke bare lage en dør og et vindu, jeg måtte jo dra det hele litt lenger ;) Så med tapetkniv og sprittusj var detta det endelige resultatet!

20150606_172447

 

20150524_162103

Døra kan vippes ned! Og tårna er nedfellbare.

Da vi skulle ha detta inn i riktig hus, så blei det fryktelig plundrete. Litt avrunda i kantene blei den, men det gikk! Så nå er vel omtrent halve stua til mottakeren full. Er visst veldig trist at den sperrer for bøttekottet der vaskeutstyret er ;)

For overtagelsen hadde vi pynta med ballonger, og så fant vi en lysslynge da vi flytta den, så førsteinntrykket blei veldig trivelig!

20150606_175251

Posted on

Hjemmesydde dragehåndklær

I vinter sydde jeg et dragehåndkle til nevøen min, fordi jeg hadde lyst til å lage noe til bursdagen hans isedenfor å kjøpe. Jeg så et bilde på nettet av noen som hadde sydd tagger på et håndkle og sydd på hette. Jeg måtte selvsagt bare prøve..

Litt plundring, og banning og mye fundering på hvordan detta blei finest fikk jeg den endelig ferdig!

gronngronn

Den falt i smak hos både store og små! Og etterpå har jeg fått bestillinger. Hittil er jeg ferdig med 10 drager i ulike farger og størrelser, og enda har jeg tre bestillinger inne. Det er jo utrolig artig at det har slått så bra an!

Perfekt ting å lage. Det er gøy, jeg har etter hvert finni en perfekt måte å gjøre det pent og lett på, og det tar ikke så alt for lang tid. Morsomme prosjekt å ha sånn på kveldstid.

lillaFinnes i alle farger og fasonger. Er du interessert, ta bare kontakt! :) Mer info finnes i link øverst på sida.

Posted on

Lappeteppe, tagning 2

The famous last words..

Men jeg trur nok ikke jeg kommer til å gjøre det igjen.

Det er siste setning på en post jeg hadde høsten 2013. Jeg hadde akkurat sydd et babyteppe til nevøen min, og jeg hadde sliti hardt for å få det til.
Våren 2014 hadde jeg tydeligvis glemt det, for da hadde jeg en idé om å sy et lappeveggteppe i gave til foreldra mines 30 års bryllupsdag.

Litt bedre tid denna gangen, litt bedre planlagt, litt mindre stretchy stoff og med litt lærdom fra forrige gang, så gikk det så mye bedre!

20140718_101305

Rutene er ca 10×10 cm, og er 4 forskjellige mønstre pluss én rute med bilde eller tekst. Baksida blei kledd med enkelt lerretstoff (eller hva det nå er..) Tok meg to uker, og det meste av sommerferien min i 2014.

Du verden og stolt jeg er! Og det falt også tydeligvis i smak hos mottakerne!

veggteppe mamma og pappa

Og jeg kommer nok sikkert til å gjøre det igjen! ;)

Posted on

Hvor stor rumpe har man egentlig?

Prøvde meg på å sy pysjbukse for en tid tilbake. Tok utgangspunkt i en pysj jeg hadde fra før av, for jeg gidder tross alt ikke bruke mønster. Men jeg merka at det var overraskende vanskelig å beregne hvor stor rumpe jeg har.

Erfarte også at jeg måtte forsterke sømmen, da det begynte å gå litt opp i liminga etterhvert :P

Og da det viste seg at det gikk jo riktig så bra å sy bukse, så skulle jeg sy meg shorts. Viste seg at stoffet var noe gjennomsiktig, så det blei pysjshorts. Shortsen fikk et mye breiere “belteparti” da jeg virkelig undervurderte størrelsen på bakdelen min ;) Men blei fin, da!

20140227_200643 20140608_155912

Posted on

NM i utfor

I helga var det NM i utfor i Aronsløypa i Drammen Skisenter. Vi var selvsagt på plass med kameraene og traska opp og ned denna løypa hele dagen med kameraet.
Det var veldig morsomt å se på, og det var også veldig morsomt å ta bilder av! Jeg har aldri før opplevd å ha så mange forskjellige utsnitt, bakgrunner, forgrunner, muligheter til å variere vinkel og alt som er. Utrolig artig. Det må jeg få gjort igjen!

Jeg prøvde meg fram med 70-200 mm objektivet mitt, og fant egentlig ut at det skulle bli dagen til å leike meg med det. Det er ikke i bruk så ofte, så jeg trenger litt trening.

Og jeg er faktisk veldig fornøyd! Bildene finnes her: http://www.mariaffe.com/galleri/thumbnails.php?album=24

Trykk på bildene for å se større versjoner.

Posted on

Vinterrester

TO innlegg på ÉN dag! Detta er utrolig.

Men jeg blei litt ivrig, og så leita jeg opp bilder fra en fototur i januar. Lyset var herlig den dagen, men jeg blei veldig skuffa da jeg kom hjem og så at bildene ikke klarte å gjengi det fine lyset. Men fire måneder etterpå, så klarte jeg å finne noe fint noe likevel! Ikke mye, men alt hjelper.

Tatt på stien langs Drammenselva i retning Drammen, ikke så langt ifra Gulskogen gård. Vi dro egentlig dit i håp om at gården var åpen. Det var den ikke.. :P (Trykk på bildene for å komme til galleriet)

Drammenselva

 

Har også lagt ut et bilde av undersida av Landfallbrua som jeg syns blei litt artig med alle vinklene og linjene.

Landfallbrua

Posted on

NM Bakkeløp Vikersund

I helga var det NM i bakkeløp i Vikersund, og jeg fikk dratt med meg Jon dit. Det var bakkeløp i Vikersundbakken, og kameraet blei tatt med. Blitt lite med bilder det siste året, så var gøy å leke litt med kameraet igjen!

Og det er fortsatt vanskelig å ta bilder av motorsport. Det er vanskelig å få fram følelsen av fart, og fortsatt ikke ødelegge bildet. Jeg har fortsatt en lang vei å gå før bildene blir veldig bra, men jeg er nå fornøyd likevel. Jeg er spesielt fornøyd med bildet under her. Liker komposisjonen og fargene (selvsagt) i bildet. Pga støvet kan man ane farta, selv om den følelsen kanskje burde være sterkere. Jaja. Øvelse gjør mester!

Bildene finnes iallefall her! http://www.mariaffe.com/galleri/thumbnails.php?album=21

NM-Bakkelop-Vikerdund-2014

Ellers er det jo alltid herlig lyd på sånna arrangement ;)

Posted on

Snømannen Olaf

Før jul var vi på kino i London. Og vi så Frozen, den nye Disneyfilmen. Og ikke overraskende så falt jeg pladask for snømannen Olaf.  Og jeg fant vel også ut at det må jo kunne gå an å lage en kopi av han her. I ekte snø. Og i dag var dagen :D

olaf2014-bloggJeg må si meg veldig fornøyd jeg altså! Han ligner iallefall, og er  ca 80 cm høy kanskje. Var ikke mye nok snø som var snømannmateriale til å lage han noe større. Moro å lage snømann! Selv i en alder av 25. ;)

Posted on

Nyttår

Nytt år, nye muligheter! Satser på at jeg får vært litt mer på tur med kameraet mitt i år!

Som start var vi nede ved Drammenselva på nyttårsaften og tok bilder av fyrverkeriet. Jeg hadde ikke tilgang på stativet, så jeg fant meg en stein og gjorde det beste ut av det. Blei ikke så verst, men blei mye uskarpt.

Når jeg har tatt bilder av fyrverkeri tidligere har jeg ikke prøvd med like lang lukkertid som jeg prøvde nå.
I fjor var vi på Voss på nyttårsaften, og jeg tok et bilde jeg blei veldig fornøyd med! Jeg liker så godt den varme og gode følelsen av det hyttefeltet der med masse snø som ligger på taka. Spesielt nå når det er snømangel ;)

myrkdalen-nyttar-2013

Her brukte jeg 1 sekund lukkertid trur jeg. Og jeg blei jo veldig fornøyd med det! Men jeg ser jo også fordelen med både noe å støtte kameraet til, og litt mer erfaring og kunnskap. Jeg ser jo at jeg har fått mer interessante bilder i år! De kan selvsagt ikke sammenlignes, og jeg liker fortsatt det fra Voss veldig godt, men de nye er litt klarere og fyrverkeriet kommer litt mer til sin rett med 5 sekunders lukkertid! På den måten får jeg også med mye mer fyrverkeri. Spesielt synlig på det nederste bildet.
Lang lukkertid blei imidlertid ganske ødeleggende da jeg fikk med nødbluss i bildet. Det blei bare noen lange røde streker :P Ikke så spennende.
(Trykk på bildene for større versjon)

landfallbrua-nyttar20132014-bloggUtsikt mot landfallbrua i retning Nedre Eiker.

landfall-oren-nyttar20132014-bloggSkråninga i bakgrunn er Øren og forgrunn er Landfalløya(?). Ikke så kjent med alle navna rundt her enda. Hehe.

Bildene får mye mer rettferdig visning i stor størrelse. Det er et lite luksusproblem. For jeg laster jo ikke opp så store versjoner her/i galleriet for å prøve å forhindre at noen stikker av med de, men igjen så blir bildene mye finere i større oppløsning enn det som blir tilgjengelig på nett.

Posted on

London by night

Da har jeg endelig fått tatt litt bilder igjen! Det var deilig. Er jo litt ekstra motiverende med nytt miljø og nye motiv!

Var da altså i London i helga på førjulstur og fikk tatt litt bilder langs Themsen. Som ekte turister sto vi klare med hvert vårt kamera og tok bilder.

Eneste bakdelen med dissa bildene, som i og for seg er et luksusproblem, det er at flere av de ser utrolig mye bedre ut i stort format! Jeg har bildet av Tower of London som bakgrunnsbilde på jobben, og dæven og det blei bra! Ser mye mer stusselig ut her :P

Trykk på bildene for litt større versjon! Eller trykk deg inn her, for å se alle på rekke og rad. http://www.mariaffe.com/galleri/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pid=325#top_display_media

toweroflondon2013-bloggTower of London

londoneye2013-bloggLondon Eye, pariserhjul på 135 meter.
Bra utsikt fra toppen for å si det sånn!

 

bigben2013-2-bloggBig Ben sett fra London Eye.

 

bigben2013-bloggBig Ben og masse trafikk, to ting som er typiske i London

Posted on

Snømenn, skjegg og lange luer

Har merka at etter hvert som man blir eldre, jo mer klarer dagene og helgene å fylle seg opp med alt mulig rart. Så vi var smarte og begynte tidlig med juleverksted!

Hadde en idé om å lage sånna luenisser i litt små størrelser, for jeg tenkte at det hadde vært artig å ha som juletrepynt. Skal det nisser i mitt hus, så skal de ha masse skjegg, en nese som syns og en lang lue som står rett opp. Fordelen er jo at de også er enkle å lage.

Litt skriking etter ufrivillig møte med limpistolen, men resultatet er jeg fornøyd med! Blei vel en ca 10 cm høye.

nisser-nov13

I tillegg hadde jeg finni en framgangsmåte på nettet på hvordan lage snømenn av tennissokker og en god dose med ris. Og jeg må si jeg syns de blei ganske så bra! Blei litt annerledes enn “fasiten”, men jeg syns mine blei riktig så fine :) Snømenn som egner seg som vinter/adventspynt i tillegg til julepynt.

snomann-nov13-2

snomann-nov13-1

Posted on

Babyteppe

Jeg har blitt tante, og da vi skulle i navnefest måtte vi jo ha en gave. Hverken jeg eller Jon er mennesker som er særlig fan av sølvtøy og sånna standardting man gir, så etter litt tips fra en kollega fant jeg ut at jeg skulle lage et babyteppe!

Hjernen min satte seg i høygir, og jeg kjørte rett fra jobb samme dag til Stoff og stil (jeg har ikke godt av å bo så nærme de!), og tenkte samtidig på åssen jeg skulle lage detta her, og hvilke mål jeg skulle ha. Alt blei tatt fra de små grå.

Jeg kom hjem fra Stoff og stil og endte opp med dette her.

babyteppenov13_1Det er en nevø, så jeg ville ha litt guttete farger, men jeg liker at man kan bruke forskjellige farger, blant anna også lilla. Planen var et lappeteppe med 3×4 kvadratiske felt fordelt på tre ulike typer stoff. Rundt skulle en lilla ramme, og så en grå ytterst som skulle brettes rundt og danne en ramme på fleecen som skulle dekke baksida.

Det har tatt så utrolig lang tid, og det har til tider vært utrolig vanskelig. Seremonien begynte i dag klokka 12:30. 11:30 var den ferdig og jeg fikk hoppa i dusjen. Så det var på hengende håret. Noen av rutene blei skeive, og stoffet blei litt bølgete. Hjørnene blei så som så, og fleecen bulka seg på baksida. Jeg glemte bort å sørge for at bretten på baksida av de hvite felta var bretta inn under farger som ikke var gjennomsiktig, så den havna bak det hvite og syns igjennom.. Stoffa som jeg plukka ut spesielt for at det ikke skulle strekke seg, det strakk seg likevel.

Men dæven. Jeg er stolt! Jeg har aldri laga noe sånt før. Jeg har ikke brukt noen framgangsmåte eller mal. Kun mine egne tanker og intuisjoner om hvordan dette bør løses. Og du verden og mykt og godt det blei med tjukk fleece på baksida! :D

babyteppenov13_4Hver av rutene er omtrent 30×30. Så størrelsen er vel omtrent 105/110 i bredda og 135 ish i lengda. Hadde vært morsomt med litt mer random plassering av felta, men det er så kjedelig når det er noen farger som havner ved siden av hverandre. Blir vanskelig å få det bra med så få ulike stoff.

babyteppenov13_3Koselig offwhite stoff med dyretrykk på, turkis med stjerner og det grønne og lilla er rutete.

babyteppenov13_2

Signatur er på sin plass! Og her bilde av det styggeste hjørnet av de alle :P

babyteppenov13_5Den endelige gaven! Den blei godt tatt imot, og de syns det var veldig stas å få et hjemmelaga teppe. Jeg er veldig stolt, og alt i alt er jeg fornøyd og syns helheta blei bra!

Men jeg trur nok ikke jeg kommer til å gjøre det igjen.

Posted on

Hjemmelaga setetrekk!

Da er helgeprosjektet montert! Den blei sydd og tilpassa til seter i en Golf 4, men skulle bo i en Golf 3, så spenninga var stor da de blei montert. Men nå er de satt på plass, og jeg syns det blei riktig så bra! :D

Laga som en avskjedsgave til Marius. Selvsagt.

setetrekkmarius

Kjøpte et fleecepledd med mønsteret på, delte det på langs, og sydde på 2,5mm brei strikk for å trekke det sammen bak på ryggen og fra front og bak ryggen. Sitter som støpt! :D

Vi fikk ikke av hodestøttene, så de måtte stappes litt. Derfor de er så krøllete på toppen av ryggen.. Det får Marius fikse selv ;)