Posted on

Hjemmelaga rammecollage

Nå har det ikke skjedd noe her på en stund. Det får jeg se om jeg ikke får endra på.

Sia i våres har jeg hatt en plan. Jeg så i en fotobutikk at man kunne kjøpe “én” ramme, som var satt sammen av flere rammer. Det var tøft syns jeg, men neimen om jeg gadd å betale så mange hundrelapper for noe sånt. Det må jeg da fint kunne lage selv.

Jeg gikk til innkjøp av helt enkle svarte rammer på IKEA. 19 kr for 2 stk. collageramme1

Utfordringa er å finne riktig størrelse i utstrekning, og et fint mønster. Jeg lot øverste og nederste “rad” være nederst, slik at ramma står mer stabilt på veggen. Dermed blir det også enklere og henge opp, og rammene henger fra flere punkter.

collageramme2Når jeg var fornøyd med plasseringa, så var det å finne fram et lim som var sterkt nok. Jeg brukte dasslim (hehe), fordi den var transparent og det hadde vi i skapet etter bytte av do under oppussinga i sommer.

collageramme3Løfta opp en og en ramme, og limte der de overlappa rammene bak.

collageramme4Så er det bare å legge press på, og la det tørke langt om lenge og lengere enn langt. Mine blei vel liggende i en uke siden jeg brått fikk andre ting å gjøre, men limets tørketid var visst 24 timer.

Så var det bare å måle og spikre, og kåle litt. Samt miste hele greia sånn at den nesten gikk i gulvet.

collageramme5Veldig fornøyd med resultatet! Det til tross for at selve sammenliminga mi blei litt skeiv. Men jeg har lært på Äntligen hemma at “Lite snett er också rakt”, så det får nå være! Den ser mye mindre ut på veggen enn på bordet, men jeg er fornøyd :)

En tabbe jeg gjorde var at jeg ikke la merke til at selve ramma var tynnere på baksida.. Så jeg hadde et problem da jeg skulle sette i bildene. Om du skal prøve, sjekk det på forhånd! :P

6 thoughts on “Hjemmelaga rammecollage

 1. Haha, du har rappa kjemiboka til Jon!

  Så fint det ble :D Digger sånne rammer, men som du sier selv; uhensiktsmessig dyre (ihvertfall for gjerrigknarker som oss!)

  1. Haha. Ja, måtte ha noe tungt og tørt ;) Hæhæ. Neida. Størst og sto nærmest!

   Takk! :D Syns det blei bra selv. Om enn noe skeivt, så. Gøy å prøve å lage det selv!

 2. ooooh så kult! :D liker kreative blogginnlegg :D

  1. Takk! :D

 3. Det ble jo bra! :D
  Sånne ting kan ta seg bedre ut hvis de ikke er helt hundre prosent rette. Det er jo sjarm over hjemmelaget :)

  1. Takk! :D Og, ja. Litt enig. Så lenge det ikke er stygt, så er det bedre at det er hjemmelaga og litt skeivt enn nytt og uten sjarm! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *