Posted on

Kreativitetsgiret er i gang

Jeg har endelig fått meg symaskin! Og du verden og gøy!

Symaskin

Kreativitetsmodusen kommer skyllende over meg, og plutselig har jeg laga meg en juletrematte! Sånn til å ha under juletreet. Jeg har nemlig store planer om å få meg juletre i år! Sånt ordentlig et. Begynner å bli voksen, så nå kan jeg tåle å måtte støvsuge opp barnålene.

Juletrematte1Sånn så den ut da jeg bare hadde klipt ut en sirkel av stoffet. Det var da jeg begynte å sy at det blei problemer. Filten hadde lyst til å bøye seg mye mer enn den egentlig får lov til.

Juletrematte2Så da endte den opp med å være bølgete rundt hele. Men hey, hvem har sagt at den må være flat? :P Jeg får pønske litt på hva jeg vil gjøre med den. Men jeg er fornøyd likevel, jeg! Veldig fornøyd med symaskina iallefall :)

Har laga en ting til, men det må monteres før jeg kan få tatt bilde!

4 thoughts on “Kreativitetsgiret er i gang

 1. det er fordi sirkelen er mindre innover, det er det samme med sirkelskjørt. det finnes et triks, men det krever en spesiell fot til maskina. jeg ender bare med å ha en liten “knekk” med jevne mellomrom

  1. Aha. Kanskje jeg har en sånn fancy fot :P Ja, jeg lurte på om jeg skulle få snitta litt i den så den blir finere. Men jeg er ikke sikker. Den er jevnt over bølgete. Og på sin egen lille rare måte, så er det nesten litt fint ;)

 2. Jeg liker mønsteret. Når jeg vokste opp hadde vi ikke like stilfull juletrematte..!

  Må si jeg ble overraskende interessert i dette trikset til Sara.. Hva gjør den foten? Hvordan brukes den? Styrer den gassen til symaskinen? Og det gir jo mening, for dersom tråden har høyere hastighet i svingen så trekkes filten utover av uhm.. motkraften?

  1. Ja, ikkesant? Jula i vårt hjem er ikke særlig tradisjonell! ;)
   Den foten styrer hvordan stoffet oppfører seg når den blir sydd. Noen føtter holder bare stoffet på den ene sida av nåla, andre føtter gjør så den syr litt slakkere etcetc. Mange forskjellige. Hastigheta er den samme, det stilles på ellers.
   Jeg har også fått et tips om at trådspennet kunne ha noe med saken å gjøre. Jeg får se om jeg gidder å ta det opp og prøve igjen :P Hvem har sagt at den ikke kan være bølgete? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *