Posted on

Babyteppe

Jeg har blitt tante, og da vi skulle i navnefest måtte vi jo ha en gave. Hverken jeg eller Jon er mennesker som er særlig fan av sølvtøy og sånna standardting man gir, så etter litt tips fra en kollega fant jeg ut at jeg skulle lage et babyteppe!

Hjernen min satte seg i høygir, og jeg kjørte rett fra jobb samme dag til Stoff og stil (jeg har ikke godt av å bo så nærme de!), og tenkte samtidig på åssen jeg skulle lage detta her, og hvilke mål jeg skulle ha. Alt blei tatt fra de små grå.

Jeg kom hjem fra Stoff og stil og endte opp med dette her.

babyteppenov13_1Det er en nevø, så jeg ville ha litt guttete farger, men jeg liker at man kan bruke forskjellige farger, blant anna også lilla. Planen var et lappeteppe med 3×4 kvadratiske felt fordelt på tre ulike typer stoff. Rundt skulle en lilla ramme, og så en grå ytterst som skulle brettes rundt og danne en ramme på fleecen som skulle dekke baksida.

Det har tatt så utrolig lang tid, og det har til tider vært utrolig vanskelig. Seremonien begynte i dag klokka 12:30. 11:30 var den ferdig og jeg fikk hoppa i dusjen. Så det var på hengende håret. Noen av rutene blei skeive, og stoffet blei litt bølgete. Hjørnene blei så som så, og fleecen bulka seg på baksida. Jeg glemte bort å sørge for at bretten på baksida av de hvite felta var bretta inn under farger som ikke var gjennomsiktig, så den havna bak det hvite og syns igjennom.. Stoffa som jeg plukka ut spesielt for at det ikke skulle strekke seg, det strakk seg likevel.

Men dæven. Jeg er stolt! Jeg har aldri laga noe sånt før. Jeg har ikke brukt noen framgangsmåte eller mal. Kun mine egne tanker og intuisjoner om hvordan dette bør løses. Og du verden og mykt og godt det blei med tjukk fleece på baksida! :D

babyteppenov13_4Hver av rutene er omtrent 30×30. Så størrelsen er vel omtrent 105/110 i bredda og 135 ish i lengda. Hadde vært morsomt med litt mer random plassering av felta, men det er så kjedelig når det er noen farger som havner ved siden av hverandre. Blir vanskelig å få det bra med så få ulike stoff.

babyteppenov13_3Koselig offwhite stoff med dyretrykk på, turkis med stjerner og det grønne og lilla er rutete.

babyteppenov13_2

Signatur er på sin plass! Og her bilde av det styggeste hjørnet av de alle :P

babyteppenov13_5Den endelige gaven! Den blei godt tatt imot, og de syns det var veldig stas å få et hjemmelaga teppe. Jeg er veldig stolt, og alt i alt er jeg fornøyd og syns helheta blei bra!

Men jeg trur nok ikke jeg kommer til å gjøre det igjen.

4 thoughts on “Babyteppe

  1. Så flott det ble, Marianne :D Flink er du! Du får til det du bestemmer deg for – det kan jeg skrive under på ;) Klem fra stolt Mamma

    1. Takk, mamma! ;D Koselig å høre!

  2. Jeg er så imponert Marianne. Hilsen Mona

    1. Tusen takk for det! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *