Posted on

Nyttår

Nytt år, nye muligheter! Satser på at jeg får vært litt mer på tur med kameraet mitt i år!

Som start var vi nede ved Drammenselva på nyttårsaften og tok bilder av fyrverkeriet. Jeg hadde ikke tilgang på stativet, så jeg fant meg en stein og gjorde det beste ut av det. Blei ikke så verst, men blei mye uskarpt.

Når jeg har tatt bilder av fyrverkeri tidligere har jeg ikke prøvd med like lang lukkertid som jeg prøvde nå.
I fjor var vi på Voss på nyttårsaften, og jeg tok et bilde jeg blei veldig fornøyd med! Jeg liker så godt den varme og gode følelsen av det hyttefeltet der med masse snø som ligger på taka. Spesielt nå når det er snømangel ;)

myrkdalen-nyttar-2013

Her brukte jeg 1 sekund lukkertid trur jeg. Og jeg blei jo veldig fornøyd med det! Men jeg ser jo også fordelen med både noe å støtte kameraet til, og litt mer erfaring og kunnskap. Jeg ser jo at jeg har fått mer interessante bilder i år! De kan selvsagt ikke sammenlignes, og jeg liker fortsatt det fra Voss veldig godt, men de nye er litt klarere og fyrverkeriet kommer litt mer til sin rett med 5 sekunders lukkertid! På den måten får jeg også med mye mer fyrverkeri. Spesielt synlig på det nederste bildet.
Lang lukkertid blei imidlertid ganske ødeleggende da jeg fikk med nødbluss i bildet. Det blei bare noen lange røde streker :P Ikke så spennende.
(Trykk på bildene for større versjon)

landfallbrua-nyttar20132014-bloggUtsikt mot landfallbrua i retning Nedre Eiker.

landfall-oren-nyttar20132014-bloggSkråninga i bakgrunn er Øren og forgrunn er Landfalløya(?). Ikke så kjent med alle navna rundt her enda. Hehe.

Bildene får mye mer rettferdig visning i stor størrelse. Det er et lite luksusproblem. For jeg laster jo ikke opp så store versjoner her/i galleriet for å prøve å forhindre at noen stikker av med de, men igjen så blir bildene mye finere i større oppløsning enn det som blir tilgjengelig på nett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *